Κ. Χρυσόγονος: “H μόνη γλώσσα που μπορεί να καταλάβει ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του είναι η γλώσσα των κυρώσεων” (aud)

“Φοβάμαι ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες και επόμενες εβδομάδες, διότι μέχρι να καταλάβουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία και θέλουν να φτάσουν στην Γερμανία και τη Σουηδία ότι αυτό το επικίνδυνο πέρασμα από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά δεν πρόκειται να τους οδηγήσει σε θέσεις εργασίας, αλλά θα τους οδηγήσει απλώς σε ελληνικό έδαφος όπου δεν θα υπάρχουν οι στοιχειώδεις δυνατότητες να τους περιθάλψουμε και να τους συντηρήσουμε, θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Γιώργο Πίκουλα, ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

“Θα δούμε τι αριθμός προσφύγων θα βρεθεί στην Ελλάδα”, πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος. “Και βεβαίως πολύ δικαίως ο πρωθυπουργός ζητά να υπάρξει μετεγκατάσταση. Φαίνεται όμως ότι ούτε για αυτό υπάρχει προθυμία”.

“Είναι φανερό ότι το τουρκικό καθεστώς έχει μεγάλα κέρδη από αυτή την ιστορία, το να τους υποσχεθούν 3 δις ευρώ της ΕΕ δεν τους λέει τίποτα. Είναι και λιγότερα από αυτά που κερδίζουν από το δουλεμπόριο, άρα η μόνη γλώσσα που μπορεί να καταλάβει ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του είναι η γλώσσα των κυρώσεων”, συμπλήρωσε ο κος Χρυσόγονος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος