Κ. Ζαχαριάδης: “Είναι εθνικό και ευρωπαϊκό συμφέρον η χώρα μας να μπει σε πορεία ανάπτυξης” (aud)

“Εάν κρύψουμε και τώρα, για μία ακόμη φορά, τα σκουπίδια κάτω από το χαλί θα τα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό.

“Κυρίαρχη θέση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος και όταν ο πρωθυπουργός ανταποκρίνεται θετικά από την πρώτη στιγμή στο αίτημα διαλόγου με τους αγρότες το κάνει για λόγους ουσίας”, πρόσθεσε o κ. Ζαχαριάδης, υπενθυμίζοντας ότι όπου υπήρξε διάλογος με τις κοινωνικές ομάδες υπήρξαν βελτιώσεις σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Για τις επιθέσεις που δέχονται στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι: “αυτές μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν μιας πίεσης και μιας οργής η οποία μπορεί να έχει κάποια δικαιολογημένα χαρακτηριστικά, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι και αδικαιολόγητες. Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός για τον τρόπο που παρουσιάζονται τόσο οι επιθέσεις όσο και κάποιες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί περνούν από τον παραμορφωτικό φακό των Μέσων Ενημέρωσης”, πρόσθεσε, και επανέλαβε ότι: “δεν είναι στη λογική της κυβέρνησης ο κοινωνικός αυτοματισμός, και τα επικοινωνιακά παιχνίδια”.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε, ότι: “Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και πως είναι εθνικό συμφέρον αλλά και ευρωπαϊκό η χώρα μας να είναι ένα κράτος οικονομικά σταθερό και να μπει σε πορεία ανάπτυξης και αποκλιμάκωση της ανεργίας. Αυτό έχει οικονομική, πολιτική και γεωστρατηγική σημασία, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε”, πρόσθεσε ο ίδιος και επισήμανε ότι, “οι δανειστές θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους γιατί ακούμε αντικρουόμενες δηλώσεις που παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, που έχει υπογραφεί”.

“Ο κ. Τόμσεν”, ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης “είναι ένας τεχνοκράτης και δεν είναι αιρετός και αντί να προτείνει ακόμη σκληρότερα μέτρα για το ασφαλιστικό, καλό θα ήταν πέρα από την αυτοκριτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη που έγιναν στα προγράμματα ένα και δύο τα προηγούμενα χρόνια, να προτείνει και συγκεκριμένες λύσεις για ανακούφιση της κοινωνίας από τα βάρη που πρόσθεσαν οι λάθος πολλαπλασιαστές που επέβαλαν στην χώρα μας”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος