Κ. Ζαχαριάδης: “Θα ήταν θετικό κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί εποικοδομητικά για το ασφαλιστικό” (aud)

Καλή αρχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευχήθηκε ο Δ/ντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύριζα, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην Ευαγγελία Μπαλτατζή και τον Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι: “ο κ. Μητσοτάκης είναι γνωστός από την υπουργική και βουλευτική του θητεία τα προηγούμενα χρόνια και θα ήταν σημαντικό, τώρα, από τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στα κρίσιμα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, τα οποία θα συζητηθούν την επόμενη περίοδο, όπως το ασφαλιστικό και το θέμα απομείωσης του χρέους, να ανταποκριθεί θετικά”.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι: “οι συνεδριάσεις αυτές έχουν χαρακτήρα ενημέρωσης και δεν αποτελούν πολιτικό γεγονός. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα διάλογο σε βάθος με αφορμή την κοινοποίηση των ελληνικών θέσεων στους θεσμούς, για να ακούσουν οι βουλευτές από τον αρμόδιο υπουργό για το πού βρίσκονται οι επαφές, αλλά και για να του μεταφέρουν το κλίμα από τις εκλογικές περιφέρειες, την κοινωνία και τις επαγγελματικές ομάδες”.

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, δήλωσε, ότι: “θα ήταν θετικό κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί εποικοδομητικά και να προτείνει αλλαγές στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και με αυτή την έννοια να το υπερψηφίσει, όπως θετικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις και η πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων συντάχθηκαν ή ανέχθηκαν”, όπως είπε, “την πρόταση της κυβέρνησης”.

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την τοποθέτηση του συζύγου της κ. Χαράς Καφαντάρη, ο κ.Ζαχαριάδης, δήλωσε, ότι: “ο κ. Αργυρίου είναι ένας άρτιος επιστήμονας, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί άρτια στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Έχουμε και το ηθικό πλεονέκτημα και την επιστημονική αρτιότητα”, ανέφερε, “και καλό θα ήταν να μην δίνουμε επικοινωνιακά κυρίως τη δυνατότητα σε εκπροσώπους του παλαιού πολιτικού κόσμου, που λειτουργούσαν με τον χειρότερο τρόπο, την πλήρη αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό, να έχουν επιχειρήματα και να γίνονται τιμητές”. “Πρέπει σε αυτά τα ζητήματα να είμαστε πολύ προσεκτικοί”, τόνισε, “γιατί η ελληνική κοινωνία έχει κάνει τρομερή υπομονή και καυτηρίασε το γεγονός ότι τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εστίασαν την κριτική τους στην τοποθέτηση του κ.Αργυρίου και όχι στο γεγονός ότι θα προσφέρει τις επιστημονικές του γνώσεις από τη θέση που του ανατέθηκε, αμισθί”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος