ΠτΔ: “Η Παναγία να εμπνέει όλες τις ηγεσίες, όχι μόνο τις ελληνικές” (vid)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν στη Καλαμάτα οι εκδηλώσεις εορτασμού της Πολιούχου της πόλεως Παναγίας Υπαπαντής.

Μετά τη λιτάνευση της Εικόνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: “Η ευλογία της Παναγίας να προστατεύει τον Τόπο μας, τον Λαό μας και το Έθνος μας. Και η Παναγία να εμπνέει όλες τις ηγεσίες, όχι μόνο τις ελληνικές, όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτές τις κρίσιμες ώρες. Για να πορευθούμε όλοι μαζί στον δρόμο της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, πάνω στις βάσεις του Ανθρωπισμού, του Κράτους Δικαίου και της Χριστιανικής διδασκαλίας. Δηλαδή, πάνω στις βάσεις στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρώπη και που εξακολουθούν ακόμα να κρατούν ψηλά το αέτωμά της. Χρόνια πολλά και του χρόνου.”

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανώτεροι αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, πρόεδροι μεσσηνιακών φορέων και συλλόγων.

«Ημέρα ιστορική και ημέρα της ορθοδοξίας» τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, «ιστορική γιατί γέννησε ελπίδα για τον τόπο σε δύσκολες περιόδους, αφού από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα προβεί σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Κουρουπλής είπε: «Στόχος μας είναι η απλή αναλογική. Ένα δικαιότερο σύστημα, το οποίο όταν ωριμάσει και κατατεθεί, θα ικανοποιήσει και τις αγωνίες του παρακαθήμενου εκ δεξιών μου αγαπητού μου προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Μεσσηνίους, κι ενώ χαρακτήρισε την ημέρα, ημέρα ενότητας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ασκεί, αλλά και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης «ονειρεύεται πρωθυπουργίες κι αυτοδυναμίες». Τέλος, ζήτησε και πάλι «οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος