Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη 09/03 με σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοανατολικά, που βαθμιαία θα πυκνώσουν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Έντονα τα φαινόμενα κατά περιόδους στα ανατολικά και βόρεια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Πέμπτης. 

Μακεδονία – Θράκη 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα κατά περιόδους στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και βαθμιαία στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια, κατά τόπους, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες όπου τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανόν να είναι έντονα. Αναμένεται βελτίωση τη νύχτα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το βραδύ δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 10-03-2016
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος