Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές οι 5 Έλληνες διαδηλωτές

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους πέντε φοιτητές και εργαζόμενους, που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:00πμ στο Εφετείο ( Λ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

Στο κάλεσμά της υπενθυμίζει το χρονικό των εξελίξεων και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: “Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου 2015 – ημέρα Πανεργατικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατόπιν εντάλματος των ιταλικών αρχών. Η Ιταλική Αστυνομία, είχε προσαγάγει τους πέντε Έλληνες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μιλάνο και στη συνέχεια απέστειλε στις ελληνικές αρχές αίτημα έκδοσης τους για να δικαστούν με βαριές κατηγορίες στην Ιταλία.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές οι 5 Έλληνες διαδηλωτέςΗ διαδικασία δίωξης σε βάρος πολιτών από άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πέντε φοιτητές και εργαζομένους και καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να μη λειτουργήσει ως τμήμα των μηχανισμών καταστολής, στο πλαίσιο των επιταγών ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παγκόσμιων τρομονόμων”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται τόσο το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όσο και η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ – ΟΤΑ), τις ανακοινώσεις των οποίων μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος