AΔΕΔY: Nέο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στις 9 Μαρτίου – Διεργασίες και για απεργιακές κινητοποιήσεις

Σύσκεψη με κοινωνικούς φορείς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25/2 με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, με στόχο την κλιμάκωση των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό.

Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ, παρουσίαζε και τα στοιχεία της πρότασής της και συγκεκριμένα τόνιζε: “Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε νέα παλλαϊκή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμακώνοντας τους κοινούς μας αγώνες. Προτείνουμε ενδεικτικά η ημέρα της νέας παλλαϊκής κινητοποίησης να προσδιοριστεί για τις 9 ή 10 Μαρτίου 2016”. Ως προς την ημερομηνία, υπενθυμίζουμε ότι συνεδρίασε την Τετάρτη 24/2/2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ώστε να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας και μεταξύ των προτάσεών της, αναφέρεται η πρόταση για συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου και 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου 2016 προχωρεί και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπως αποφάσισε η διοίκησή του στα πλαίσια των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Μετά τη λήξη της σύσκεψης της ΑΔΕΔΥ, ανακοινώθηκε ότι τελικά επιλέχτηκε η ημερομηνία της 9ης Μαρτίου για συλλαλητήριο, ενώ την Παρασκευή 26/2 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, λαμβάνοντας υπόψη και τις τοποθετήσεις των φορέων, για να εξετάσει το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Επίσης η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα σωματεία του Δημοσίου Τομέα Χαλκιδικής καλούν όλους τους εργαζομένους στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης –
Συνέχιση των αγώνων με στόχο την απόσυρσή του»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Πολυγύρου.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σχετική είδηση: ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου και 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ασφαλιστικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος