Αλλάζει το γυμνάσιο από τη νέα σχολική χρονιά (video)

Ανακοινώθηκαν και επισήμως από το υπουργείο Παιδείας οι αλλαγές στο γυμνάσιο από τη νέα σχολική χρονιά. Μεταξύ άλλων μειώνονται στις 32 από 35 οι ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι εβδομάδες διδασκαλίας.

Δεν θα εξετάζονται όλα τα μαθήματα στο τέλος του χρόνου

Το σχολικό έτος του γυμνασίου διαιρείται πλέον σε δύο τετράμηνα αντί σε τρία τρίμηνα, με παράλληλη διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών.

Μειώνονται στις 32 από τις 35 οι ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι εβδομάδες διδασκαλίας, και μειώνεται ο χρόνος των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο τέλος κάθε χρονιάς, όπως και ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η αξιολόγηση των μαθητών στα μη εξεταζόμενα μαθήματα θα στηρίζεται στους βαθμούς των τετραμήνων, ενώ για όλα τα μαθήματα προβλέπεται ένα υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο.

Για τα μαθήματα που δεν θα προβλέπονται προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις τον Ιούνιο, οι μαθητές θα εξετάζονται σε ένα υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα το δεύτερο τετράμηνο ή, εναλλακτικά, θα κάνουν μια συνθετική εργασία.

Το Σεπτέμβριο θα δοκιμαστεί πιλοτικά σε ορισμένα γυμνάσια μια αύξηση της διάρκειας των διαλειμμάτων. Πιλοτικά θα εφαρμοστεί και σε κάποια γυμνάσια περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών παράλληλα με την αριθμητική αξιολόγηση.

Πηγή: ΕΡΤ1
Φωτό: Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος