Αλληλεγγύη διαρκείας στους πρόσφυγες από ομάδες πολιτών σε όλη τη χώρα

H προεκλογική περίοδος δεν έχει ανακόψει τις δραστηριότητες αλληλέγγυων πολιτών και κινήσεων, προς τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι δράσεις τους σε πολλά σημεία της χώρας.

Αλληλεγγύη διαρκείας στους πρόσφυγες από ομάδες πολιτών σε όλη τη χώραΣτη Λέρο, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου, δέχεται σημαντική βοήθεια από αλληλέγγυους και όπως σημειώνει στο λογαριασμό του στο facebook: “Με αγάπη μας έστειλαν οι φίλοι από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πολλά απαραίτητα για τους πρόσφυγες είδη.
Με αγάπη τους χαρίζουμε ένα παιδικό χαμόγελο”.

Αλληλεγγύη διαρκείας στους πρόσφυγες από ομάδες πολιτών σε όλη τη χώραΣύμη

Δε λείπουν και οι ανθρώπινες ιστορίες, όπως αυτή που παρουσιάζει η κίνηση “Σύμη – Αλληλεγγύη”:
“Ευχαριστώ θερμά στη Beatrijs Woltring η οποία ήρθε πρόσφατα στη Σύμη για διακοπές και μας βοήθησε. Μόλις γυρισε στη δουλειά της, μαζί με τους συνάδελφους της εταιρίας Liberty Global μάζεψε 200 κιλά βασικών είδων για τους πρόσφυγες και το αφεντικό της πλήρωσε τα έξοδα αποστολής προς Σύμη. Εκπληκτική δουλειά και αλληλεγγύη”.

Αλληλεγγύη διαρκείας στους πρόσφυγες από ομάδες πολιτών σε όλη τη χώραΟι τριτοετείς φοιτητές Ιατρικής (ΑΠΘ) καλούν σε συλλογή ειδών που θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες στα Κτελ Μακεδονίας.

“Την Πέμπτη 17/09/2015 σας καλούμε να συνεισφέρετε στη συλλογή των απαραίτητων ειδών που θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες στα Κτελ Μακεδονίας. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί έξω από το Κυλικείο της Ιατρικής Σχολής. Είδη που είναι απαραίτητα είναι τα εξής:
Τρόφιμα:Μικρά μπουκάλια νερό, χυμοί, κρακεράκια,ξηροί καρποί,κριτσίνια,μπισκότα,κρουασάν,γάλατα ΝΟΥΝΟΥ μικρά,σοκολάτες,κονσέρβες.
Είδη υγιεινής:Σαμπουάν-Σαπούνια ατομικά,Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες, χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες για μωρά(σε διάφορα μεγέθη), αντισηπτικά μαντηλάκια.
Είδη ένδυσης: γυναικεία-αντρικά και παιδικά ρούχα, ΚΥΡΙΩΣ μπουφάν και αδιάβροχα πανωφόρια, ζεστά άνετα ρούχα, κασκόλ, σκουφιά, ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια, γαλότσες, αδιάβροχα, ομπρέλες (ή πλαστικές σακούλες σκουπιδιών πολύ μεγάλες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως αδιάβροχα). ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: εκτός από τα παραπάνω μην φέρετε άλλου είδους ρούχα γιατί δεν τα χρειάζονται και θα μείνουν.
Επιπλέον: κουβέρτες μικρές για παιδιά(εύκολες στη μεταφορά), σλιπινγκ μπαγκς,μικρά λούτρινα παιχνιδάκια.
Για όποιον δε θέλει ή δεν μπορει να διαθέσει κάτι από τα παραπάνω , υπάρχει η δυνατότητα της οικονομικής συνεισφοράς με “δωρεά” 50 λεπτών, 1-2 ευρώ ( ή και λιγότερο ).
Σημαντική σημείωση: έχετε κατά νου ότι επειδή οι άνθρωποι που περνούν από τα Κτελ έχουν τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεσο σταθμό και μετακινούνται συχνά και σε μεγάλες αποστάσεις, δεν κουβαλούν πολλά πράγματα μαζί τους,οπότε χρειάζονται μικρά κι εύκολα στη μεταφορά είδη πρώτης ανάγκης.Σκοπός μας είναι να τους παρέχουμε τροφή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας και να τους προμηθεύσουμε με όσα είδη θα διευκολύνουν τις μετέπειτα μετακινήσεις τους.
Ευχαριστούμε”.

Δηλώσεις συμμετοχής για την αποστολή αλληλεγγύης στην Ειδομένη

Αλληλεγγύη διαρκείας στους πρόσφυγες από ομάδες πολιτών σε όλη τη χώραTo Koινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Δράμας, στο λογαριασμό του στο facebook απευθύνει κάλεσμα: “Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επόμενη αποστολή αλληλεγγύης στις 27 Σεπτεμβρίου και να έρθουν μαζί μας στην Ειδομένη ας δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να φροντίσουμε για τον τρόπο μεταφοράς. Λογικά θα χρειαστεί να μπει λεωφορείο από Δράμα ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν και τα πράγματα που θα συλλέξουμε. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο kifadramas@gmail.com ή πάρτε τηλέφωνο στο 2521777038 (10-12π.μ. και 6-8μ.μ.)”.
Αλληλεγγύη διαρκείας στους πρόσφυγες από ομάδες πολιτών σε όλη τη χώραΑπόλλων Πατρών: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων

“Σταθερή αξία” σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, εδώ και πολλά χρόνια η πατραϊκή ομάδα, έχει ανακοινώσει μέσω της ιστοσελίδας της τα εξής: “Στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων και με αφορμή το «δράμα» χιλιάδων προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες ο Απόλλων συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των μεταναστών.

Η συγκέντρωση τροφίμων κ ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα, καθημερινές  07.30-22.00 κ Σαβ- Κυρ 09.00-12.00.

Μπορείτε να προσφέρετε:

Φαγητό σε κονσέρβες (όχι χοιρινό), μπισκότα, κρουάσαν, παιδικές τροφές σε βαζάκι, βρεφικό κ παιδικό γάλα σε σκόνη, γάλα συμπυκνωμένο.
Βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, βρεφική πούδρα/ταλκ, βρεφική κρέμα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σερβιέτες.
Παιδικά παιχνίδια, μπάλες, βιβλία ζωγραφικής, μαρκαδόρους.
Υπνόσακους,  τσάντες πλάτης.
Παπούτσια, εσώρουχα (κυρίως παιδικά), ρούχα (παιδικά, γυναικεία, αντρικά, καθαρά. Τα γυναικεία με μακρύ μανίκι κ τα παντελόνια όχι στενά, όχι κοντά)

Τα είδη θα σταλούν σε μια από τις εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στη νησιωτική Ελλάδα. Αλληλεγγύη Κως, Δίκτυο αλληλεγγύης Λέρου,  Αρχιπέλαγος (βοηθάει στο Αγαθονήσι).
Ο Απόλλων καλεί το φίλαθλο πατραϊκό κοινό να στηρίξει από το υστέρημα του την πρωτοβουλία αυτή αλληλεγγύης”.

Ήδη συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πρόσφυγες και αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και του Ατρομήτου Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος