Αντιφασιστική διαδήλωση φορέων στο Μαρούσι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι και να σταματήσουν οι επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, αλλά και με θέσεις υπέρ των προσφύγων, διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 5/12 στις 12 το μεσημέρι στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, φορείς, σωματεία και συλλογικότητες των Βορείων Προαστίων.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση των φορέων: “Στις 9/11 στο Μαρούσι πραγματοποιείται βομβιστική επίθεση στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου. Η ενέργεια αυτή προκαλεί μικρές ζημιές στην κατάληψη και φθορές στα σπίτια και τα καταστήματα στην γύρω περιοχή με σπασμένα τζάμια λόγω της μεγάλης έκρηξης, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν έντονα τις πρακτικές του παρακράτους και των φασιστών, τόσο εξαιτίας της μεθόδου της επίθεσης, όσο και από τον κοινωνικό χώρο στον οποίο συνέβη αυτή, ο οποίος έχει έντονη αντιφασιστική δράση και παρέμβαση στο Μαρούσι και αποτελεί ένα κέντρο κοινωνικών αγώνων για την περιοχή.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η επίθεση αυτή προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κατάληψη και να στρέψει τους κατοίκους της περιοχής ενάντια σε αυτήν, επενδύοντας στον φόβο. Για εμάς αυτός ο φόβος έχει συγκεκριμένη προέλευση και είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι που λειτουργούν ως ορμητήρια φασιστικών επιθέσεων, που οργανώνουν ρατσιστικά πογκρόμ απέναντι σε αυτούς που είναι διαφορετικοί/ες και είναι εκείνα που καλλιεργούν το κλίμα φόβου στις γειτονιές μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος