Αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)

Με αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας, συνδικάτα, μαζικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο βομβαρδισμό της Συρίας και τις ευρύτερες εξελίξεις στο θέμα της διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή.

Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε ενάντια στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία ενάντια στη Συρία, με τη στήριξη, όπως διαδηλώθηκε, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «που υποκρίνονται τους Πόντιους Πιλάτους, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι με την επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας, η περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου εισέρχεται σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις από όλες τις μεριές του κόσμου. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει “στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα”, όταν “έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ”.

Στο συλλαλητήριο, κεντρικό σύνθημα ήταν ότι οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη χαράζοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών. Οι συγκεντρωμένοι είχαν ως αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, ενώ ακολούθησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οδό Β.Σοφίας και, φτάνοντας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, και «απαιτήθηκε» η άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)
Φωτο: EUROKINISSI/ Παναγόπουλος Γιάννης

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση οργάνωσε και ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος