Αποκλεισμός-παράσταση διαμαρτυρίας των Δικηγόρων στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά του ασφαλιστικού (vid)

Με συμμετοχή εκατοντάδων Δικηγόρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/2 ο αποκλεισμός-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: “Οι δικηγόροι με πανό και συνθήματα απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου το οποίο οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

«Πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Βασ. Αλεξανδρής. Και υπογράμμισε:

«Δεν θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και και κοινωνικά δικαιώματα των Δικηγόρων».

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για τα αιτήματα των Δικηγόρων, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεων της καθώς και την σχετική αναλογιστική μελέτη”.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Πηγή video: ΔΣΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος