Χίος- Aπειλούν με παραίτηση για προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων

Με παραίτηση απειλούν οι πρόεδροι των μαστιχοχωρίων εφόσον προχωρήσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της νότιας Χίου.

Στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, οι πρόεδροι έδωσαν δυναμικό παρών ζητώντας εξηγήσεις για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης· και μετά τα δημοσιεύματα που επιμένουν για προαναχωρησιακό κέντρο στην περιοχή των Ολύμπων.

Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας Ολύμπων Μιχάλης Χαλκιάς επέμενε ότι απόψε κιόλας (δηλαδή Τετάρτη βράδυ) φορτώνονται κοντέινερ με σκοπό να φθάσουν την Πέμπτη στη Χίο. Στο ερώτημά του «που θα τα πάτε κύριε Δήμαρχε;», είχαμε το ξέσπασμα του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού.

«Απευθύνονται όλοι σε μένα, προσωπικά στο Δήμαρχο, για οτιδήποτε κινείται, φορτώνεται, κολυμπά ή οτιδήποτε άλλο γίνεται πάνω στο νησί. Φτάνει πια! Υπάρχει Κυβέρνηση, υπάρχουν φορείς οι οποίοι έχουν πλήρη ευθύνη…… Αυτός που θα έπρεπε να είναι σήμερα εδώ, είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Ελληνικό Κράτος. Παίζει το κρυφτούλι η Κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε να είναι εδώ», είπε μεταξύ άλλων.

Η συζήτηση που έγινε προ ημερησίας διάταξης, εντάθηκε όταν ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κλεισσάς σχολίασε ότι ευθύνεται και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που εξουσιοδότησε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την Ελληνική

Αστυνομία να κάνει το προαναχωρησιακό κέντρο όπου η ίδια κρίνει.
Υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς συμβούλων της πλειοψηφίας, για να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Χίος- Aπειλούν με παραίτηση για προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων
Μετά τη διακοπή ο Δήμαρχος κ. Βουρνούς ανακοίνωσε ότι θα γίνει πιθανότατα και σήμερα ευρεία σύσκεψη για το θέμα, με τη συμμετοχή των προέδρων των χωριών. Επίσης ότι αναμένεται στη Χίο ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, με εντολή του υπουργού προστασίας του Πολίτη, ώστε να ενημερώσει για το θέμα του προαναχωρησιακού κέντρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος