Διεκδίκηση δεδουλευμένων με συγκέντρωση έξω από την κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Εντείνει τις πιέσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της κλινικής “Νέο Αθήναιο”, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έξω από την κλινική στο Παγκράτι. (Οδός Αστυδάμαντος 83), ενώ στις 2μμ θα πραγματοποιηθείο συγκέντρωσηστο Υπουργείο Εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου, αναφέρεται πως: “Οι εργαζόμενοι στη κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ»  με αποφασιστικότητα  κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Η εργοδοσία της κλινικής κατέφυγε σε κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να «σπάσει» τον αγώνα των εργαζομένων  πιστεύοντας ότι αυτοί  θα παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους, θα εγκαταλείψουν τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

Έσπειρε αυταπάτες και ψεύτικες υποσχέσεις, έθεσε εκβιαστικά διλλήματα, προσπάθησε να στήσει εργοδοτικό μηχανισμό ονομάζοντας στελέχη της επιχείρησης «εκπρόσωπους» των εργαζομένων, προσπάθησε να «διασπάσει» τους εργαζόμενους, έφτασε σε σημείο να ασκεί ανοιχτή τρομοκρατία και να εκσφενδονίζει απειλές σε συναδέλφους που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις.

Όλες αυτές οι προσπάθειες έπεσαν  στο κενό. Και ο πιο δύσπιστος εργαζόμενος αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η απλήρωτη εργασία αποτελεί συνειδητή επιλογή της εργοδοσίας.  Επιδιώκει τη κερδοφορία με κάθε μέσο. Στηρίζει τη κερδοφορία της,  στην εξαθλίωση των εργαζομένωνα”.

Τέλος, το κλαδικό σωματείο, “καλεί την ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει να κωλυσιεργεί, να σταματήσει να δίνει χρόνο στην εργοδοσία της κλινικής. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία που να εξασφαλίσει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, οποιαδήποτε αόριστη υπόσχεση ενισχύουν την εργοδοσία, διαιωνίζουν την απλήρωτη εργασία..

Δηλώνουμε,  για άλλη μια φορά ότι όσοι υπολογίζουν στη κούραση, στην εξάντληση των εργαζομένων, στην απογοήτευση άρα και στην εγκατάλειψη του αγώνα θα διαψευστούν. Οι εργαζόμενοι με τη στήριξη του κλαδικού σωματείου θα βρίσκονται συνέχεια μπροστά στην εργοδοσία της κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», αλλά και στο υπουργείο εργασίας, έως ότου δικαιωθούν τα αιτήματα τους”.

Σχετικές ειδήσεις:
Συγκέντρωση για την καταβολή δεδουλευμένων στις 24/2 από το σωματείο εργαζομένων ιδιωτικής Υγείας Αθήνας

Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» πραγματοποιούν συγκέντρωση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Υπουργείο Εργασίας: Σωστή η παραπομπή στην Επιθεώρηση Εργασίας της εργοδοσίας της κλινικής ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος