Διερευνώνται τα αίτια της πτώσης του Μιράζ 2000-5 (video)

Απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια της πτώσης του Μιράζ 2000-5 αναμένεται να δοθούν από την επιτροπή διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος, που ήδη συγκροτήθηκε, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις θρηνούν για τον χαμό του πιλότου του Μιράζ 2000-5 που κατέπεσε 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου έχει κηρυχθεί από την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον «ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο» 34 ετών, πατέρα δύο παιδιών «που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος». Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον χαμό του πιλότου, εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Τα συλλυπητήριά του καθώς και του Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τηλεφωνικά χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος ομόλογός του, ενώ συμφώνησαν να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.

Ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου» στις 3 Δεκεμβρίου του 2017.

Είχε περιγράψει στην εκπομπή την ετοιμότητα των πιλότων σε περίπτωση συναγερμού αλλά και για τους κινδύνους της αποστολής του. «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν έχει γίνει τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι» ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- «Φρουρός του Αιγαίου για πάντα» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος