Δίκη Marfin: “Ζήσαμε την αγωνία του θανάτου” (video)

Οι μνήμες πόνου ζωντάνεψαν την Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έξι χρόνια μετά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin, στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για το πρώτο μνημόνιο, που είχε αποτέλεσμα να χαθούν στις φλόγες τρεις εργαζόμενοι.

Τραγικές φιγούρες στην αίθουσα, οι συγγενείς των τριών θυμάτων, της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, που χάθηκαν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο.

Ο πατέρας της Αγγελικής, Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος  που είχε δηλώσει από την αρχή παράσταση Πολιτικής Αγωγής , κατέθεσε πως έμαθε το περιστατικό από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Αργότερα μην αντέχοντας την συναισθηματική φόρτιση αποχώρησε μια ώρα μετά από την ακροαματική διαδικασία.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσαν και οι συγγενείς των δυο άλλων θυμάτων ενώ απόντες σήμερα στην δίκη ήταν οι 37 από τους 80 μάρτυρες.

“Μας φώναζαν να καείτε, να καείτε” κατέθεσε μια εργαζόμενη περιγράφοντας τις  εφιαλτικές ώρες που έζησαν όταν εκδηλώθηκε η φωτιά στο υποκατάστημα της Τράπεζας. “Ζήσαμε την αγωνία του θανάτου”, πρόσθεσε

Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενοι, ο 34χρονος Θοδωρής Σίψας, υπεύθυνος του εμπρησμού της τράπεζας και ο συνομήλικός του Παύλος Αντρέεβ που κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου “Ιανός”, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια της 5ης Μαΐου 2010 στο κέντρο της Αθήνας.

Η  δίκη  θα συνεχιστεί στις 14 Οκτωβρίου, απόφαση που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της πολιτικής αγωγής αλλά και των συγγενών των θυμάτων που περιμένουν δικαιοσύνη.

Αντιδράσεις κομμάτων

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης
Πηγή ΕΡΤ1

Σχετική Είδηση: Ξεκινάει στο Κακουργιοδικείο η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος