Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα – εκδηλώσεις σε Έδεσσα και Καλαμάτα

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, συνδιοργανώνουν κοινή εκδήλωση οι φορείς, Πρωτοβουλία Γυναικών Σε Δράση Έδεσσας, ΚΕΕΡΦΑ Πέλλας, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας και Αντιφασιστικό μέτωπο Γιαννιτσών.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: “Για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώνουμε στην Έδεσσα αντιφασιστική – αντιρατσιστική εκδήλωση το Σάββατο 26/9, στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας– Βαρόσι, ώρα 18:30.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης Μαρκέτο Σπύρο και συναυλία με τον Jazza Slam.
Ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε με τη συνέχιση της δίκης της Χ.Α. Η μάχη για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης του Μιχαλολιάκου και της παρέας του πρέπει να συνεχισθεί και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν έχουν θέση ούτε στη Βουλή, ούτε στις γειτονιές, ούτε πουθενά”.

Tέλος σημειώνουν πως: “Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ζητάνε την εξόντωση των προσφύγων με κλείσιμο των συνόρων και μαζικές απελάσεις, φράχτες στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσο και αν προσπαθούν να εμφανίζονται ως ένα νόμιμο αντιμνημονιακό κόμμα, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει διαρκώς να δίνει τη μάχη για να αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν πρόκειται για κάποιο κόμμα, αλλά για μία εγκληματική οργάνωση, και γι΄αυτό απαιτείται και η ισόβια καταδίκη τους.

Ο Φύσσας ζει!
Όταν ψηφίζεις τους ναζί, γίνεσαι συνένοχος στα εγκλήματά τους, κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι μαχαίρι στα χέρια των ναζί”.

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα – εκδηλώσεις σε Έδεσσα και ΚαλαμάταΣτην Καλαμάτα

Κάλεσμα για διαδήλωση απευθύνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο “Ούτε στη Καλαμάτα, ούτε πουθενά”.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση έχουν το θράσος να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα» που τάχα θα κάνει αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων και θαλασσοπνιγμένων προσφύγων, των χιλιάδων γυναικών με τα παιδιά στην αγκαλιά, που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο.

Είναι προκλητικό οι φασίστες δολοφόνοι του Παύλου Φύσα, του Σεχζάτ Λουκμάν και τόσων άλλων, οι υμνητές του Χίτλερ, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών,να θέλουν να κάνουν δημόσια προεκλογική συγκέντρωση σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης μας.

Καλούμε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου να μην δώσει χώρο στους υπόδικους, νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Η τεράστια διαδήλωση που ακύρωσε το Φεστιβάλ του Μίσους, η επιτυχία των Αντιφασιστικών-Αντιρατσιστικών Φεστιβάλ, οι παρεμβάσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης δείχνουν πως στην Καλαμάτα δεν περνάει ο φασισμός, ο λαός μας δεν ξεχνά ποτέ τους ναζί, ούτε όμως και τους συνεργάτες τους.

Όλοι και Όλες την Παρασκευή 18/9, επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία 23 Μάρτη στις 7.00 μ.μ.”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος