Δράσεις των εθελοντών δασοπυροπροστασίας Αττικής και κάλεσμα για συμμετοχή

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και  οι εθελοντές δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) για 28η συνεχή χρονιά λειτουργούν, το πρόγραμμα βραδινών πυροφυλάξεων στην Πάρνηθα.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους: “Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός εστιών φωτιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν όχι μόνο το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας αλλά και περιοχές που ήδη ανακάμπτουν (φυσικά ή με αναδασώσεις). Οι πυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο (πυροφυλάκια Σκίπιζας και Μόλας) και μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοσδήποτε, καθώς γίνονται υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων μελών του ΕΔΑΣΑ.

 Εάν θέλετε λοιπόν να συμβάλετε καθοριστικά στην προστασία της Πάρνηθας, να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα από υψόμετρο 1.200μ., την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α στα τηλέφωνα 2105200680-1 ή στείλτε μας ένα email στο edasa@otenet.gr. Mπορείς να καλείς σε καθημερινή βάση στα γραφεία του Ε.ΔΑΣ.Α. (210- 5200680) από τις 5μμ- 9μμ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) και να δηλώνεις ποια μέρα μπορείς να διαθέσεις για πυροφύλαξη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος