Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή προς τον Ευ. Τσακαλώτο με αίτημα συνάντησης

Έγγραφη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, έκανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ζητώντας συνάντηση μαζί του.

Στην επιστολή η ΕΣΑμεΑ, αναφέρει πως “παρά τις συνεχείς προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί του, έτσι ώστε να τεθούν υπόψη του όλα ζητήματά αρμοδιότητας υπ. Οικονομικών, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μετά από 8 μνημονιακά χρόνια λιτότητας”.

Στην επιστολή μάλιστα τονίζεται ότι σε περίπτωση που δεν οριστεί συνάντηση με τον υπουργό άμεσα, η ΕΣΑμεΑ θα προχωρήσει σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Στην επιστολή γίνεται αναλυτική αναφορά σε θέματα όπως:Η ψήφιση δάταξης με την οποία θα εξαιρούνται τα αναπηρικά επιδόματα από την  υποχρέωση αναγραφής και δήλωσής τους ως εισόδημα, καθότι δεν αρκεί να είναι αφορολόγητο. Η Ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Η διατήρηση των φοροαπαλλαγών. Η επέκταση της φοροαπαλλαγής των ατόμων με αναπηρία και στο τεκμαρτό εισόδημα. Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Η προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

Η αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, λόγω αυξημένων αναγκών εξ αιτίας της αναπηρίας τους. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα κίνητρα για την ανάπτυξη του θεσμού των ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης. Η επιχειρηματικότητα. Οι δανειολήπτες.

Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο της επιστολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος