Έφυγε από τη ζωή η Ρίκα Βαγιάννη (video)

Σε ηλικία 56 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή από τις εμφανίσεις της και στην τηλεόραση, δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη, που είχε περάσει και από την ΕΡΤ. Τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στους δικούς της ανθρώπους. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της παρουσιάζει τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Λένα Αρώνη, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της παιδικού βιβλίου.

H Ρίκα Βαγιάννη τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στην εντατική, δίνοντας με αξιοπρέπεια τον δικό της αγώνα, ενάντια στον καρκίνο. Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάννη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη, που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ήδη, από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα, είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία. Η Ρίκα Βαγιάννη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Αφιέρωμα στην μνήμη της από την ΕΡΤ – Συλλυπητήρια μηνύματα

Η ΕΡΤ2, στη μνήμη της  Ρίκας Βαγιάννη προβάλλει σήμερα, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:30, από τη σειρά εκπομπών «Loft» το επεισόδιο «Νίκος Εγγονόπουλος». 

Την ανείπωτη θλίψη του, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών. «Όλοι όσοι τη γνώρισαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, βεβαιώνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πρόσχαρη διάθεση με την οποία αντιμετώπιζε τα προσφιλή της πρόσωπα και τους συναδέλφους της. Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Τη θλίψη του για την απώλεια της ηθοποιού και δημοσιογράφου, Ρίκας Βαγιάνη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η Ένωση Κεντρώων και ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον αδόκητο θάνατο της δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάνη που “αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη δημοσιογραφία, την οποία και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια”.

Σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι αναφέρει: Mια αντισυμβατική αρχόντισσα ήταν η Ρίκα. Μορφωμένη, δημιουργική, ευαίσθητη, αιρετική, που ποτέ δεν επαναπαυόταν στις δάφνες της. Ρίκα σε ευχαριστούμε για όλα. Για τις ανησυχίες σου που ποτέ δεν έπαψαν να μας αφυπνίζουν. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανες, για όλα αυτά που προσπάθησες, για όλα αυτά που έλεγες”.

Θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια της Ρίκας Βαγιάνη απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τον θάνατό της ως μία σημαντική απώλεια για τον χώρο της δημοσιογραφίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «… Η δημοσιογραφική καριέρα της Ρ. Βαγιάνη ήταν εξαιρετικά πλούσια και πολυδιάστατη, καθώς δούλεψε σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο».

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, για το θάνατο της ηθοποιού και δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάνη, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ανάρτηση στο διαδίκτυο για την απώλεια της Ρίκας Βαγιάνη έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν την γνώρισα καλά, αλλά πάντα την ξεχώριζα για την τόσο διακριτή παρουσία της. Θα λείψει η ασυμβίβαστη ματιά της, η καθαρή σκέψη της. Είχε κάτι ανυπότακτο η Ρίκα Βαγιάννη. Σε έκανε να θυμάσαι τη δύναμη και τη χαρά της ζωής, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης. Έτσι θα την θυμόμαστε», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πηγή: ΕΡΤ – ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος