Εμποροϋπάλληλοι: Νέα απεργία στις 6/5 για την Κυριακάτικη αργία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 6 Μαΐου, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΥΕ αναφέρεται επίσης ότι: “Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρων απεργιών για κάθε Κυριακή την περίοδο από Μάιο έως Οκτώβριο 2018 στις περιοχές που ορίζει ο Ν. 4472/17 και η σχετική Υπουργική Απόφαση και στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων: α) Δήμος Αθηναίων, β) Δήμος Πειραιά, γ) περιφερειακή Ενότητα νότιου Τομέα Αθηνών (παραλιακό μέτωπο), δ) ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και ε) στην περιοχή γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα μας.
Δεν χαρίζουμε ούτε μια (1) Κυριακή στα malls, στις πολυεθνικές του εμπορίου, στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και στην Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν κατάργησε τη μνημονιακή νομοθεσία αλλά διεύρυνε τις Κυριακές.
Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, στους εξευτελιστικούς μισθούς, στην κατάργηση της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωή”ς.

Εμποροϋπάλληλοι: Νέα απεργία στις 6/5 για την Κυριακάτικη αργίαEπίσης το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στα “απελευθερωμένα” ωράρια, ανακοίνωσε απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ την Κυριακή στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία, για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους μας στο εμπόριο και σε κάθε εργασιακό κλάδο, τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητές τους, όλο τον κόσμο του αγώνα, όσες κι όσους βιώνουν τη σύγχρονη καταπίεση και εκμετάλλευση, να δώσουμε από κοινού και να δυναμώσουμε τη μάχη αυτή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος