Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας–Αραχωβίτης: Είμαστε αντίθετοι στα «αγροτοδικεία»(video)

Ενισχύουν το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας μετά και την παραπομπή σε δίκη 10 αγροτο-συνδικαλιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών.  Κλειστή παραμένει η εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τον κόμβο του Πλατύκαμπου έως τον κόμβο του Κιλελέρ. Αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για τη συνδικαλιστική τους δράση, δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές  και διατύπωσε την θέση του  ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και ανέφερε στη δήλωση του:

«Δηλώνω ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για τη συνδικαλιστική τους δράση. Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα ‘αγροτοδικεία»  Η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ  έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο  οφείλουμε να διαχωρίσουμε  την πολιτική εξουσία  και τη βούληση της από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες  και ταχύτητες. Μας κάνει εντύπωση βέβαια η ταχύτητα με τη οποία κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η δικαιοσύνη ωστόσο δεν κρίνουμε το έργο  παρα μόνο προβληματιζόμαστε»

Στη Νίκαια το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα  του Σαββατοκύριακου  καθώς υπάρχουν προτάσεις για μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Λάρισας, συναντήσεις με τους κοινωνικούς και τους παραγωγικούς φορείς  και πανελλαδική συνέλευση των αγροτών από τα υπόλοιπα μπλόκα στο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας την Κυριακή.

Στο μεταξύ στις Σέρρες αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου η δίκη των αγροτών  που παραπέμφθηκαν  για παρακώλυση συγκοινωνιών   στα μπλόκα του 2016.

Με την αναβολή δεν υπήρξαν κινητοποιήσεις ενώ τα τρακτέρ των αγροτών στον κόμβο του Λευκώνα  παραμένουν μέχρις στιγμής στην άκρη του δρόμου.

Ανταποκρίσεις: Ντίνα Θεοχαρούλη, Λεωνίδας Κασσάπης 

Σχετική Είδηση :Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» – Συνεχίζουμε τα μπλόκα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος