Επεισοδιακές οι φοιτητικές εκλογές σε ορισμένες σχολές (video)

Φέτος, στις φοιτητικές εκλογές σημειώθηκαν εντάσεις και μικροεπεισόδια. Άγνωστοι εισέβαλαν στη Νομική και το Πάντειο, επιτέθηκαν σε φοιτητές, έσπασαν τραπεζάκια και κατέστρεψαν προεκλογικό υλικό. Άλλοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο Παιδαγωγικό, αλλά οι φοιτητές τους απώθησαν. Λόγω των επεισοδίων και της καταστροφής εκλογικού υλικού, η εκλογική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και ακυρώνεται στο Παντειο Πανεπιστήμιο και στο πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολής. Οι εφορευτικές επιτροπές θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν θα μεταφέρουν τις εκλογές και πότε. Τα επεισόδια καταδίκασαν με ανακοίνωση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο Σταυρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο facebook.

Μετ εμποδίων, η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, με εντάσεις και μικροεπεισόδια. Στη Νομική, 7 κουκουλοφόροι, εισέβαλαν στο κτίριο από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και έκαναν «γυαλιά- καρφιά» τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Οι φοιτητές τους απώθησαν, τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν, και η διαδικασία των εκλογών, συνεχίστηκε , χωρίς άλλα προβλήματα. Και στο Πάντειο δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις και οι προπηλακισμοί από αγνώστους. Επεισόδια έξω από το Παιδαγωγικό στην οδό Ναυαρίνου.
Κουκουλοφόροι συνεπλάκησαν με φοιτητές και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη εμφανίζεται διασπασμένη. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν Οργανώσεις ΔΑΠ από 87 σχολές σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν ότι δε θα καταγραφούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ως ΔΑΠ, αλλά ως ΟΝΝΕΔ. Ο τίτλος της ανακοινωσης «η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» παραπεμπει στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επανασύσταση της Οργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 87 σχολών αναφέρει: “Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά”.

Φέτος, για πρώτη φορά, τα αριστερά σχήματα ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συνεργάζονται και κατεβαίνουν μαζί με κοινό ψηφοδέλτιο.

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και προέρχεται από τη διάσπαση της ΑΡΕΝ όταν δημιουργήθηκε η ΛΑΕ κατεβαίνει στις εκλογές ως ΜΠΛΟΚΟ.

Η Πανσπουδαστική καλεί τους φοιτητές να στείλουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής.

Τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στις κάλπες ζήτησε η ΠΑΣΠ.

Η συμμετοχή, η οποία πέρυσι ξεπέρασε το 50%, δείχνει ικανοποιητική. Ούτε και φέτος, οι φοιτητές αναμένεται πως θα καταλήξουν σε κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα. Μια πρώτη εικόνα φαίνεται πως θα υπάρχει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος