Επεισόδιο με μέλη της Χρυσής Αυγής στην πανεργατική απεργία – Αποχώρησαν μετά από παρέμβαση απεργών (vid)

Για απόπειρα διείσδυσης μελών της Χρυσής Αυγής που υπό το σύνθημα «Ο Κασσιδιάρης στη Βουλή, τα τρακτέρ στην Εθνική», επιχείρησαν να πάρουν μέρος σε μπλοκ αγροτών κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, κάνει λόγο η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση (το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ): “Η ενωμένη δύναμη του κινήματος των εργατών, των αγροτών και  της νεολαίας μπορεί να βάλει φρένο στις πολιτικές της κυβέρνησης και τις πολιτικές των μνημονίων και των φραχτών, που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση και πνίγουν παιδιά στο Αιγαίο.

Η δυναμική των αγώνων μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Να πάρει πίσω το προσχέδιο-σφαγείο για το ασφαλιστικό,  να πάρει πίσω τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών,  που έχει εξαγγείλει στο Σχιστό και τη Σίνδο μαζί με τα Hotspotστα νησιά.

Σε αυτό τον αγώνα δεν αφήνουμε περιθώρια στη ρατσιστική δημαγωγία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής  με το να παριστάνουν τους προστάτες των συνδικάτων και των αγροτών, στήνοντας προβοκάτσιες στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σήμερα επιχείρησαν να διεισδύσουν σε μπλοκ αγροτών στο Σύνταγμα φωνάζοντας «Ο Κασσιδιάρης στη Βουλή, τα τρακτέρ στην Εθνική» προκαλώντας την αγανάκτηση των απεργών. Φασιστοειδή προχώρησαν σε προπηλακισμούς αγωνιστών αλλά απομονώθηκαν με μαζικό τρόπο και αποχώρησαν από την απεργιακή συγκέντρωση.

Η θέση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των τραμπούκων που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες  είναι στη φυλακή και όχι μόνο. Οι αγρότες στα μπλόκα και οι εργάτες στις απεργίες  χρειάζεται να απομονώνουν παντού και πάντα τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων της ναζιστικής  κατοχής”.

Τέλος η ΚΕΕΡΦΑ υπενθυμίζει την αντιφασιστική κινητοποίηση, τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη, στις 11πμ, στη Γρηγόρη Λαμπράκη και Λεωφόρο Σχιστού “για να μην αφήσουμε τους χρυσαυγίτες να παριστάνουν τους αγανακτισμένους κατοίκους κατά των μεταναστών, ενώ ξαναφέρνουν τα τάγματα  εφόδου των Ρουπακιάδων στη γειτονιά που δολοφόνησαν τον  Παύλο Φύσσα.  Στρατόπεδο συγκέντρωσης , νέα Αμυγδαλέζα δεν θα γίνει στο Σχιστό, ούτε οι νεοναζί θα επιβάλουν την τρομοκρατία στους ξανά, θα τους σταματήσουμε”.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Σχετικές ειδήσεις:

Αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη στο Κερατσίνι με αφορμή τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

«Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα» δηλώνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Πηγή video: http://eurokinissi-tv.gr – Σωτήρης Δημητρόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος