Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος – Καταδίκη από τα κόμματα

Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, λίγο μετά τις 14:00, έξω από το Πανεπιστήμιο, στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο καθηγητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

«Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» έσπευσε να καταδικάσει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την επίθεση.

«Οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και σε κανένα άλλο χώρο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο διάλογος δίνει διεξόδους και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, και οι ΑΝΕΛ.

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει την ανακοίνωσή της η ΝΔ, σημειώνποντας πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου Τύπου, καταδικάζει την επίθεση επισημαίνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών».

“Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν στρέφονται μόνο εναντίον του καθηγητή Άγγελου Συρίγου αλλά και εναντίον του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα πρέπει να απομονωθούν άμεσα και αναμένουμε η Ελληνική αστυνομία να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και στον εντοπισμό των δραστών”, αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής ‘Αγγελος Συρίγος στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, ήταν καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Εγκληματικές ενέργειες προφανώς δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος