Εργαζόμενοι Αμαλία Φλέμιγκ: «Αναβάθμιση όχι απαξίωση του νοσοκομείου»

Να μην προχωρήσει η μετακίνηση χειρουργού ιατρού από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», ζητούν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση του σωματείου τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός από τη διοίκηση του νοσοκομείου και για άλλες μετακινήσεις χειρουργών. Όπως αναφέρουν μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στο κλείσιμο του χειρουργικού τμήματος και θα συμβάλλει στην υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Μάλιστα το νοσοκομείο έχασε με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας 300 εργαζόμενους μια ολόκληρη πτέρυγα, πολύτιμα τμήματα και κλινικές , ορισμένα μοναδικά στην τεράστια περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, και  τα μισά κρεβάτια νοσηλείας.

Συνεχίζει όμως να λειτοργεί μέσα από τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων, που από κοινού με του συναδέλφους τους στο «Σισμανόγλειο» και το «Παίδων Πεντέλης», αποτελούν το βασικό πυλώνα της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας περίθαλψη σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα.

Κόντρα με τη διοίκηση

Στο στόχαστρο των εργαζομένων βρίσκονται οι επιλογές των τελευταίων διοικήσεων, για τις οποίες αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Σήμερα, παραμένει η τρίτη στη σειρά,  διοίκηση  που επιμένει με προκλητικές και επαίσχυντες μεθοδεύσεις να ξεπεράσει εμπόδια και αντιδράσεις, να προκαλέσει κατάρρευση, να οδηγήσει στην απαξίωση και το κλείσιμο. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιείται κάθε μέσο: Αυταρχισμός, παρελκυστική τακτική, τακτοποιήσεις υμετέρων, κακοδιοίκηση και προσπάθεια δημιουργίας συνενόχων στην ιεραρχία.

Τελευταίο “χτύπημα” η απόφαση για την αποδυνάμωση του Χειρουργικού τομέα του Α. Φλέμιγκ. Πρόκειται για επανεκκίνηση παλαιότερου σχεδίου για κατάργηση ολόκληρου του Χειρουργικού Τομέα και το συνακόλουθο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η μετακίνηση ενός (προς το παρόν) χειρουργού, από τους ελάχιστους που απόμειναν, είναι η αρχή μιας σειράς μετακινήσεων που θα περιλαμβάνει αναισθησιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιδιώκουν δόλια και δίνοντας την εντύπωση ότι τηρείται η  υπηρεσιακή οδός να κλείσουν ένα τομέα που εφημερεύει κανονικά κάθε 4 ημέρες, που μέσα σε τραγικές  τις συνθήκες το 2014 έχει χειρουργήσει  πάνω από 700 συνανθρώπους μας και νοσηλεύσει πολλούς περισσότερους.

Στο ίδιο πλαίσιο αποδυνάμωσης, απαξίωσης και δημιουργίας εμποδίων στη λειτουργία τους κινείται η Διοίκηση και αντιμετωπίζει όλες τις υπηρεσίες του Α. Φλέμιγκ. Στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, στην Τεχνική Υπηρεσία, στον εργαστηριακό τομέα, στις υπηρεσίες τροφοδοσίας, παντού!».

Εκτός από το σταμάτημα της μετακίνησης του χειρουργού, αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση της παθολογικής κλινικής με προσωπικό, ώστε να καταφέρει να συνεχίσει να εφημερεύει και να παρέχει περίθαλψη σε εκατοντάδες πολίτες, αλλά και η αποκατάσταση – επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών που καταργήθηκαν.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να λειτουργήσει νοσοκομείο χωρίς τεχνική υπηρεσία, νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακείο, διοικητική υπηρεσία, υπηρεσία διατροφής».

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας

Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος