Eργαζόμενοι ΙΓΜΕ: Διεκδικούν επιτάχυνση της επανασύστασης – συγκέντρωση στις 11/12 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με έντονη την ανησυχία τους για την επανασύσταση του ΙΓΜΕ, οι εργαζόμενοι σε αυτό αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν “σε 3ωρη Στάση Εργασίας 12.30 – 3.30 μμ, για την Παρασκευή 11-12-15 και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119) στις 13.00 μμ”.

Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ) εκφράζει την εκτίμηση “ότι υπάρχει προσπάθεια υπονόμευσης της Επανασύστασης του ΙΓΜΕ με πρόσχημα γραφειοκρατικά θέματα, πολλά των οποίων οφείλονται σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και διοικητικών παραγόντων της προηγουμένης περιόδου, που το Ινστιτούτο λειτουργούσε με το λειτουργικό σχήμα του ΕΚΒΑΑ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση όχι μόνο στην έγκριση του Προϋπολογισμού ΙΓΜΕ αλλά και στην υλοποίησή του. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία συγκεκριμένων ενεργειών που οδήγησαν στην επί 5μηνο καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ επανασύστασης του ΙΓΜΕ”.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, τονίζουν πως “θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την έρευνα και αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, υπέρ του λαού, παρά το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός αναβάλει διαρκώς, τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους που εδώ και δυο μήνες προσπαθούν να τον συναντήσουν”.  Σε πρώτη φάση διεκδικούν άμεση συνάντηση με τον Υπουργό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος