ETITBE και META ζητούν ανάκληση των απολύσεων στον Αντ1

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1, στον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από την ΕΤΙΤΑ, από τις 6πμ του Σαββάτου, έως τις 6πμ της Δευτέρας 3 Αυγούστου.

Με ανακοίνωσή της η ένωση τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Βορείου Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση.

Επίσης η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ – Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: “Ο εκβιασμός των καναλαρχών δε θα περάσει. Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και ζητεί από την κυβέρνηση να βάλει άμεσα τέλος στην ασυδοσία των καναλαρχών και τη διαπλοκή που έχουν οι ιδιοκτήτες τους με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που κατέστρεψε τη χώρα

Σε εκβιαστικές απολύσεις και προκλητικές μειώσεις μισθών, προχωρούν οι καναλάρχες, τη στιγμή που υπάρχει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρείται να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία τους, τη στιγμή που αρνούνται να καταβάλλουν τα χρωστούμενα στο ελληνικό κράτος, προβάλλοντας διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Το ΜΕΤΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΑΝΤ1 και του Alpha, ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και των αυθαίρετων μειώσεων των μισθών των εργαζομένων και καλεί τα συνδικάτα και όλους τους εργαζομένους να εκφράσουν με όλους την αγωνιστική τους αλληλεγγύη”.

Σχετικές ειδήσεις: Στάσεις εργασίας & συγκέντρωση σωματείων των ΜΜΕ για απολύσεις στον Αντ1 – νέα 48ωρη απεργία από το Σάββατο
Το ΚΚΕ για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος