Περιμένοντας τη δικάσιμο – Στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΣ (video)

Εντείνει τις διπλωματικές και νομικές πιέσεις η Αθήνα για τη διεξαγωγή της δίκης και την επάνοδο των δύο στρατιωτικών. Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνιστά η κυβέρνηση. Οι γονείς του ανθυπολοχαγού και του λοχία συναντήθηκαν με τον Αρχηγό ΓΕΣ που βρίσκεται κοντά στις μονάδες του Έβρου, και αύριο Δευτέρα θα τους επισκεφθούν στις φυλακές Αδριανούπολης. Συλλαλητήριο συμπαράστασης έγινε την Κυριακή στις Καστανιές.

Στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου πέρασε τη νύχτα του Σαββάτου ο Αρχηγός ΓΕΣ. Μαζί με αξιωματικούς και οπλίτες έκανε νυχτερινή περιπολία αλλά και πρωινή, στο ίδιο μονοπάτι που είχαν περπατήσει οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο Στρατηγός Στεφανής είδε πρώτος από κοντά τις ποιοτικές και ποσοτικές αλλαγές στις περιπόλους μάχης των επτά ατόμων. Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε και σε άσκηση με εθνοφύλακες στην Αλεξανδρούπολη.

Ο αρχηγός του στρατού είχε συνάντηση στην Ορεστιάδα και με τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών συνεχώς ρωτούν για την πορεία της υπόθεσης, την ώρα που ο εισαγγελέας δεν έχει στοιχειοθετήσει ακόμη το κατηγορητήριο ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Από την Πάφο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν τις ευρωπαϊκές βλέψεις της γείτονος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε την Τουρκία να μην επιχειρήσει από μια τέτοια κατάσταση να δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό γεγονός και παρατεταμένη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

Φορείς της Ορεστιάδας οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία προς τις Καστανιές σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς. Νωρίτερα, περίπου 50 ποδηλάτες είχαν ξεκινήσει ποδηλατοδρομία προς τις Καστανιές και τον Άρδα ποταμό.

Σχετικές ειδήσεις:

Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης, Δ. Θωμάς
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος