Για τους μαχητές του ISIS προορίζονταν τα οπιούχα χάπια – Αποκλειστικές εικόνες της ΕΡΤ (video)

Στα 13 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η αξία του ναρκοφορτίου, που ανακάλυψε και κατέσχεσε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στον Πειραιά. 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια θα κατέληγαν στους μαχητές του ISIS αλλά και σε άγνωστους παραλήπτες στη Λιβύη. Αποκλειστικές εικόνας από τα κοντέινερ με τα ναρκωτικά εξασφάλισε η ΕΡΤ.

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ άδειασε το κοντέινερ με τα εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια που όπως όλα δείχνουν θα κατέληγαν στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ανάμεσα στο νόμιμο φορτίο με τα λευκά είδη, ήταν και 480 χαρτοκιβώτια με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια.

Το κοντέινερ έφτασε από την Ινδία στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, στις 10 Μαίου. Την πληροφορία στις Ελληνικές αρχές έδωσε η Αμερικανική Διώξη Ναρκωτικών γνωστή ως DEA.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσε τα ναρκωτικά χάπια στο ύποπτο κοντέινερ. Είναι ενα από τα μεγαλύτερα φορτία οπιούχων χαπιών που κατασχέθηκαν στην Ελλάδα και πιθανότατα και στην Ευρώπη. Η αξία του πλησιάζει τα 13 εκατομμύρια δολλάρια. Από πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ ένα μέρος των ναρκωτικών θα κατέληγε στο Ισλαμικό Κράτος ενώ το υπόλοιπο θα το πωλούσαν οι παραλήπτες στην Λιβύη σε χρήστες με πολλαπλάσιες τιμές και θα αποκόμιζαν τεράστια κέρδη.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, τόσο η κατασκευάστρια εταιρεία των χαπιών στην Ινδία όσο και η παραλήπτρια στην Λιβύη, έχουν απασχολήσει και άλλες υπηρεσίες. Τελευταία φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα ακόμη ναρκοφορτίο κατασχέθηκε στο Ντουμπάι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος