Η Α. Κοντογιάννη μιλά για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών (audio)

Στα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών αλλά και στην έρευνα με θέμα “Ηλεκτρονική κράτηση διακοπών: Είναι η αρχικά εμφανιζόμενη τιμή η τελική;” που πραγματοποίησε το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή αναφέρθηκε εκτενώς η Δρ. Αθηνά Κοντογιάννη, Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή – Hellenic Consumers’ Ombudsman και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Η κα. Κοντογιάννη επεσήμανε ότι στις 365 από τις 539 αναφορές καταναλωτών που εξετάσθηκαν, δηλαδή περίπου στο 70% αυτών, η τελική τιμή δεν αντιστοιχούσε στην αρχικά προσφερόμενη.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορούσε ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων για χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες. Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων της έρευνας η κα. Κοντογιάννη, δίνοντας μια γενική συμβουλή για τους καταναλωτές, ανέφερε ότι πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή, θα πρέπει να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την προσφερόμενη υπηρεσία.

Για πιο αναλυτικές συμβουλές η κα. Κοντογιάννη παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή.

Ως προς τα δικαιώματα των επιβατών που χρησιμοποιούν τις αεροπορικές εταιρείες, η κα. Κοντογιάννη αναφέρθηκε στη σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, στις 13 Ιουλίου 2017, με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα.

Στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και του «Συνηγόρου του Καταναλωτή» θα βρίσκονται στο χώρο των Αναχωρήσεων (Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου – Χώρος Ελεύθερης πρόσβασης) και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα δικαιώματά τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα διεκδικούν, διανέμοντας πληροφοριακό υλικό στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Για περαιτέρω πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται και τη σχετική ιστοσελίδα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Φωτογραφία: Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος