Η Χ. Περπερίδου μιλά για το ζήτημα των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο (audio)

Η κα Χρυσή Περπερίδου, κάτοικος Ωραιοκάστρου μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας για την άλλη όψη της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφύγων και των παιδιών τους.

Η κα Περπερίδου, συνταξιούχος μαία, είχε μιλήσει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου για την εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών κι είχε καταγγείλει ευθαρσώς τα «παραληρήματα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία αφορούν κάποιους». Η ίδια φιλοξενεί στο σπίτι, που διαμένει με την οικογένειά της, μία οικογένεια προσφύγων, δηλ. τους γονείς με τα δύο παιδιά τους.

Όπως είπε στην εκπομπή η κα. Περπερίδου αυτό που ζητούν κάποιοι, «είναι στην ουσία η κατάργηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τόνισε μάλιστα, ότι η εικόνα, που δίνεται για το Ωραιόκαστρο δεν είναι πραγματική, αφού δίνεται μεγάλη έμφαση στις συγκεκριμένες αντιδράσεις, αλλά δεν προβάλλεται ανάλογα η δράση πολλών εθελοντικών ομάδων, που δρουν στην περιοχή και υποστηρίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στους καταυλισμούς.

Η κα Περπερίδου είπε ότι, τις αντιδράσεις έχουν δημιουργήσει «η εσκεμμένη και βρωμερή φασιστική λογική, η άγνοια και ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί».

Σύμφωνα με την κα Περπερίδου κάποιοι από τους γονείς, που σήμερα αντιδρούν, είχαν προσφέρει για τα προσφυγόπουλα, αλλά έχουν παρασυρθεί από τον φόβο, που κάποιοι καλλιεργούν συστηματικά. «Υπάρχει μία τρομολαγνεία γενικώς» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας η κα Χρυσή Περπερίδου εκτίμησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία και όπως είπε για να επιτευχθεί αυτό «ο καλύτερος τρόπος είναι να μην δημιουργηθεί ποτέ και για κανένα λόγο, γκέτο».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος