ΙΓΜΕ: Την καταβολή των δεδουλευμένων διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις με στόχο την έγκριση του προϋπολογισμού του ΙΓΜΕ, την καταβολή των δεδουλευμένων και την πληρωμή των εργαζομένων με μπλοκάκι που έχουν παραδώσει το έργο τους από τον Μάη.

Επειδή θεωρούν ότι οι καθυστερήσεις αυτές έχουν υπονομεύσει το έργο του ΙΓΜΕ και κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν τα έργα του ΕΣΠΑ απέστειλαν σχετική επιστολή στον Υπουργό Παραγωγικής  Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και  Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) ζητώντας άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ενώ πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γεν. Δ/ντή του ΙΓΜΕ.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: “Η κατάσταση σήμερα στο ΙΓΜΕ έχει φθάσει στα έσχατα όρια της λειτουργικότητας του, αφού ακόμη και σήμερα οι ηρωικοί εργαζόμενοι προσπαθούν απεγνωσμένα να φέρουν σε πέρας τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, με συρρικνωμένο προσωπικό, αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσκόμματα που συνεχώς προκύπτουν από διάφορες υπηρεσίες.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, φοβούμαστε, καθυστερήσεων στην έγκριση του νέου Προϋπολογισμού του ΙΓΜΕ (ενώ υπάρχει η σχετική πρόβλεψη στην εκδοθείσα ΚΥΑ) και της αδράνειας στη διαχείριση κονδυλίων που όχι μόνο έχουν εγκριθεί αλλά υπάρχουν στις τράπεζες.

Έτσι, ούτε πληρώνονται εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ που απασχολούνται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και έχουν παραδώσει εδώ και τρεις μήνες το έργο τους, ούτε έχουν ακόμα εξοφληθεί οι μισθοί του μηνός Ιουλίου για τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι κινδυνεύουν να χαθούν πόροι του ΕΣΠΑ λόγω μη απορρόφησης των εγκεκριμένων κονδυλίων.

Οι 215 συνάδελφοι που υπηρετούν σήμερα στο ΙΓΜΕ, μαζί με τους 60 περίπου νέους συναδέλφους που απασχολούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ (δυστυχώς με τις άθλιες συμβάσεις έργου), και που δεσμεύτηκαν στο λαό ότι θα προασπίζουν τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας και θα συμβάλλουν στη παραγωγική ανασυγκρότησή της, ανησυχούν έντονα και βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος