Υπό προϋποθέσεις δέχονται τον διάλογο οι αγρότες -Την Κυριακή θα έχουν σύσκεψη (video)

“Ναι” στην πρόσκληση του υπουργού σε διάλογο αλλά υπό προϋποθέσεις λένε οι αγρότες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ την Κυριακή έχουν προγραμματίσει πανελλαδική σύσκεψη.

Aποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες. Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο του Πλατύκαμπου έως τον κόμβο Κιλελέρ και στα δύο ρεύματα. Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες και συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας προγραμματίζει το συντονιστικό των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, μέχρι την Κυριακή που είναι προγραμματισμένη η πανελλαδική σύσκεψη.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της Λάρισας στο μπλόκο, ώστε οι αγρότες να προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων του αγροτικού κινήματος, αλλά και να ζητήσουν τη στήριξη στον αγώνα τους. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση σε διάλογο σημειώνοντας ότι υπουργείο και αγρότες βρίσκονται στην ίδια πλευρά και θα συνεργαστούν για να λυθούν τα όποια προβλήματα. Σχολιάζοντας τις καταγγελίες αγροτών περί ποινικοποίησης του αγώνα τους, έκανε λόγο για “σπέκουλα”.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος