Κόντρα για τις επαναληπτικές εξετάσεις και τον αριθμό των εισακτέων (video)

Οι ρυθμίσεις του υπουργείου παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πυροδοτήσει το πολιτικό κλίμα. Ο υπουργός παιδείας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταλλάσσουν πυρά για το θέμα του αριθμού των εισακτέων καθώς και για την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΝΔ και το υπουργείο παιδείας με φόντο τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αφορμή στάθηκαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας για τον επαναπροσδιορισμό των θέσεων στα πανεπιστήμια καθώς και η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβρη, αίτημα χιλιάδων μαθητών και γονέων. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter άσκησε κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου σε ότι αφορά τις αλλαγές στις Πανελλαδικές.

Σε tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Το ράβε-ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς Υπ. Παιδείας: σταματήστε τις παλινωδίες τώρα»

«Δεν αρμόζει στον ρόλο του να κάνει δηλώσεις για την παιδεία», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για τον Πρόεδρο της ΝΔ. «Θα παρακαλούσα, λοιπόν, επιμένω, ο κ. Μητσοτάκης έχει θεσμικό ρόλο, θα παρακαλούσα πολιτικά και κοινωνικά να σταματήσει αυτού του τύπου τις ανακοινώσεις. Μπορεί όποιος επιθυμεί να πάρει τηλέφωνο στο γραφείο μου και να του δώσω έναν κατάλογο θεμάτων, για τα οποία μπορεί να μας κάνει αντιπολίτευση. Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα που μπορείτε να κάνετε αντιπολίτευση, αυτό ας το αφήσουμε έξω»

Τα θέματα των πανελλαδικών δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για πολιτικούς σκοπούς δήλωσε ο γγ του υπουργείου παιδείας Γιάννης Παντής στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «10 στην ενημέρωση» και εξήγησε ότι η μείωση του αριθμού των εισακτέων θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία εξορθολογισμού.

Σχόλιο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έκανε και το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δε θα αλλάξει τίποτε στον αριθμό των εισακτέων την τελευταία στιγμή, καθώς και ότι οι επαναληπτικές θα γίνουν όπως γίνονταν μέχρι τώρα, τον Ιούλη, διασφαλίζοντας τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή τους.»

Την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων σε βάθος τριετίας και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με το απολυτήριο Λυκείου επανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός παιδείας αναφέρθηκε και στις επαναληπτικές πανελλαδικές που τελικά θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο τονίζοντας οι διαδικασίες θα είναι πολύ αυστηρές.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος