Κορονοϊός: Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας (video)

Συνεχίζεται η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, την ώρα που συμπληρώνεται ένας μήνας καραντίνας. Αν και οι εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο ήταν λιγότερες, η αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, καθώς όλο και περισσότερα είναι τα βαριά περιστατικά covid19, ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των κρουσμάτων.

Το νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με μόνο 3 κενές κλίνες ΜΕΘ covid-19 και 100 απλές κλίνες. Ωστόσο, ήταν λίγο καλύτερη η εικόνα στις εισαγωγές. Το “Ιπποκράτειο” έκλεισε χθες την εφημερία του με 45-50 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Τα 5 βρέφη που γεννήθηκαν από γυναίκες θετικές στο ιό, είναι καλά στην υγεία τους.

Οριακά μειωμένοι είναι οι ρυθμοί μετάδοσης του ιού στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με την Π.Ε. Κοζάνης που η διάδοση του ιού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στη Λάρισα, φαίνεται ότι εξομαλύνεται η κατάσταση με αργούς ρυθμούς, στην Πέλλα παρατηρείται μία μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, της τάξεως του 12%, στη Δράμα παρατηρούνται αυξομειώσεις, ενώ η Πιερία δέχεται με ιδιαίτερη ένταση το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος