Λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

Για σειρά εργασιακών θεμάτων που τους απασχολούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ) ανακοίνωσαν εκτός από τη συμμετοχή τους στην απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου και λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιήσουν και έκτακτη γενική συνέλευση.

Όπως αναφέρει μeταξύ άλλων το σωματείο τους: “Τα προβλήματα σωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα: Ο τακτικός προϋπολογισμός που είχε ήδη είχε περικοπεί από το 2010 ως το 2015 κατά 350%, περικόπτεται πάλι το 2016 κατά 8.5% (από 10 εκατ. σε 9,15 εκατ.), οποίο  σημαίνει καθυστερήσεις σε λειτουργικές δαπάνες ή και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο προϋπολογισμός αυτός δεν έχει ακόμα υπογραφεί, γιατί με τις νέες μνημονιακές ρυθμίσεις θέλουν να κόψουν τη δαπάνη για μια ασφάλεια ζωής και υγείας, σε ένα Ινστιτούτο που από την ίδρυση του θρηνεί 6 νεκρούς και δεκάδες εργατικά ατυχήματα. Αυτές οι περικοπές οδηγούν μαθηματικά σε λειτουργική παράλυση και καθυστερήσεις, ή/και σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”.

Επίσης το σωματείο επισημαίνει πως: “Οι μόνιμοι εργαζόμενοι που έχουν μειωθεί από 400 το 2011 σε 200 το 2015, στερούνται τη βοήθεια 62 συμβασιούχων, αυτών που επί ένα χρόνο βοήθησαν αποφασιστικά στην όποια ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ (αφού ακόμη δεν έχουν παραδοθεί οι μελέτες) αφού απολύθηκαν στο τέλος του χρόνου και παρά τις εκκλήσεις Συνδικάτου και Διοίκησης δεν παρατείνονται μέχρι την έγκριση νέων προγραμμάτων.

Ενώ η Διοίκηση έχει ζητήσει ΑΜΕΣΑ 137 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ήδη έχουν περιληφθεί 45 στον Προϋπολογισμό του 2016, το αίτημα έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί από Διοίκηση και Υπουργείο.
Οι Συνταξιούχοι περιμένουν από το 2013 την αποζημίωση των 2250 Ευρώ και δεν έχουν πάρει ακόμα τίποτε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος