Μας συκοφαντεί και μας παρεμποδίζει η κυβέρνηση καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών (vid)

Για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. «Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε τα αιτήματά μας και να διεκδικήσουμε, όχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια», τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων εν όψει της καθόδου της στο Σύνταγμα, την Παρασκευή.

Υπογραμμίζει δε  ότι η κινητοποίηση στην πρωτεύουσα «είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα  «απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία». Τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων επισημαίνουν στη συνέχεια ότι δεν κατεβαίνουν στην Αθήνα «για ‘εκδρομή και για εκτόνωση’, ούτε υπακούοντας σε “κομματικές εντολές”, όπως τους κατηγορούν κάποιοι, όπως π.χ. από το μπλόκο των Τεμπών».

Βολές  κατά των συνδικαλιστών των  Τεμπών, εξαπολύει η Επιτροπή υποστηρίζοντας  ότι «οι δυνάμεις που έχουν το “πάνω χέρι” σ’ αυτό το μπλόκο, υπέρμαχοι της ‘ενότητας και του όλοι μαζί’ αποφάσισαν τελικά να μην συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες και σ’ αυτά τα μπλόκα έχουν εκφραστεί, πολλές φορές, υπέρ του συντονισμού και του συγχρονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των μπλόκων». Καταλήγει για το θέμα, στην ανακοίνωση της, με τη φράση: «Με τη στάση τους, δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες».

Τέλος σημειώνει  πως  «πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν».

“Το συλλαλητήριο θα γίνει κανονικά με ή χωρίς τρακτέρ” δήλωσε ο, εκ των κορυφαίων  συνδικαλιστών,  Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σε συνέντευξη που έδωσε.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: EUROKINISSI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος