Μήνυμα προκαθήμενων προς “απόντες” για την ενότητα της Συνόδου της Ορθοδοξίας (video)

Οι δέκα προκαθήμενοι που ήδη βρίσκονται στο Κολυμπάρι Χανίων με ομόφωνη απόφαση τους κάλεσαν τους πατριάρχες Μόσχας, Αντιόχειας, Βουλγαρίας και Γεωργίας να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να παρεβρεθούν στη Σύνοδο.

Yστατη προσπάθεια για να διασωθεί έστω και την τελευταία στιγμή η ενότητα της ορθοδοξίας και η πανονοθρόξη διάσταση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αποτελεί η σημερινή κίνηση των προκαθημένων των 10 ορθοδόξων εκκλησιών που ήδη βρίσκονται στο Κολυμπάρι Χανίων, να καλέσουν τους προκαθήμενους των πατριαρχείων Μόσχας, Αντιόχειας, Βουλγαρίας και Γεωργίας να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Με ομόφωνη απόφαση τους απευθύνουν πρόσκληση να συλειτουργήσουν και 14 προκαθήμενοι στην Κρήτη την Κυριακή της Πεντηκοστής ή την Κυριακή των Αγίων Πάντων και να συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου.

Οι δέκα προκαθήμενοι μετά την προσευχή στην Ιερά Μονή Γωνιάς περπάτησαν μέχρι την Oρθόδοξη Aκαδημία Κρήτης όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της Συνόδου. Επεξεργάστηκαν το μήνυμα που θα απευθύνουν οι ορθόδοξες εκκλησίες κατά την καταληκτήρια συνεδρίαση.

Το μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αποτελεί κορυφαία και ιστορική στιγμή για την ορθοδοξία. Θα αναφέρονται ολες οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στο σύγχρονο κόσμο σε ένα περιβάλλον σφοδρών κρίσεων και συγκρούσεων που έχουν ως αποτέλεσμα φτώχεια προσφυγιά και ιδεολογική έκπτωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος