Νέα κινητοποίηση για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, 8.30πμ, στη συμβολή των οδών Γρηγόρη Λαμπράκη και Σολωμού στις φυλακές Κορυδαλλού, καλούν ο Δήμος Κορυδαλλού, η επιτροπή αγώνα φορέων Κορυδαλλού και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Αιχμή της κινητοποίησης είναι: “μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών – στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – όχι στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος μαρτύρων και αλληλέγγυων”.

Το ομόφωνο αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών επανέλαβαν σε πρόσφατη εκδήλωση στον Κορυδαλλό, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση – συζήτηση για τους 7 μήνες από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Την αναγκαιότητα μεταφοράς της δίκης ανέδειξαν για μια ακόμα φορά τόσο ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, όσο και δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος, εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ψαρράς, ερευνητής και συγγραφέας για την δράση της Χρυσής Αυγής και Ελευθερία Κουμάντου εκ μέρους του Παρατηρητηρίου “Golden Dawn Watch” για τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια της δίκης, καθώς και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Παρόντες ήταν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Τάκης Φύσσας.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Κορυδαλλού Γιώργος Μακρυνός και η Κατερίνα Θωϊδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας- Ρέντη και πρόεδρος του ΣΕΜ του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ενημέρωσε ότι η νέα αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών έχει ολοκληρωθεί, αλλά το Υπουργείο εμμένει σε μια διελκυστίνδα με την ηγεσία του δικαστικού σώματος.

Χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων, του ρόλου και των ευθυνών της, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού δεν τηρεί τη δέσμευση της για μεταφορά της δίκης τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο Αθηνών. «Αλήθεια, πόσες φορές πρέπει να δια-κόψουμε τα μαθήματα για να κατανοήσουν οι του Υπουργείου το αυτονόητο;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Κασιμάτης.

Από την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να στήσει σκηνικό «δίωξης νομίμου πολιτικού κόμματος» στη δίκη των βουλευτών και στελεχών της που συνελήφθησαν μετά την δολοφονία  του Παύλου Φύσσα καταρρέει. Οι  αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,  με τη θαρραλέα  στάση τους στο δικαστήριο, είναι καταπέλτες για τη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής  οργάνωσης.

Οι μάρτυρες και οι αλληλέγγυοι δέχτηκαν  ακόμη και τραμπουκισμούς από τους δικηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής δείγμα  ότι επικρατεί πανικός στις γραμμές τους. Με την τρομοκρατία και γελοίες απειλές των δικηγόρων για συλλήψεις των μαρτύρων τάχα για  ψευδορκία στήνουν ένα κλίμα απαξίωσης των μαρτύρων αλλά και του ίδιου του Παύλου Φύσσα. Θέλουν να ξεχαστεί ότι ο Παύλος Φύσσας, μόνος στάθηκε όρθιος μπροστά στο τάγμα εφόδων των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής , για να σώσει τους φίλους του”.

Πηγή φωτο: Δήμος Κορυδαλλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος