Νέα πύρινα μέτωπα σε Μέγαρα, Πελοπόννησο, Κρήτη- Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μάνη

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά, στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας στο Πανόραμα Μεγάρων Αττικής κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε στις 16.40 και στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 33 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 16:30, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου, πάνω από το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στο σημείο της φωτιάς έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 18 οχήματα και 40 άνδρες, ενώ  στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος δεν απειλεί κατοικίες, ενώ εκτός κινδύνου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Πατρών.

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε  ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην ανατολική Μάνη πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Ήδη μία πρώτη αναζωπύρωση αντιμετωπίζεται σε μία μικρή χαράδρα ανάμεσα στις περιοχές Χρυσοπηγή και Σκουτάρι, και όπως τονίζει ο Βασίλης Ματαθαιόπουλος, το σημείο είναι πολύ δύσβατο και χρειάζεται αρκετή δουλειά, ώστε να υπάρξει πλήρης κατάσβεση.

Παράλληλα σημειώνει ότι “όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι πάμε καλά”.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε  η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να έχουν υποστεί ζημιές περίπου 10 σπίτια κυρίως στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλευροπόρι Κέρκυρας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 Α/Φ & 1 PZL

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κομπωτή Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα & 2 Α/Φ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης σε εξέλιξη είναι η δασική έκταση στον Άγιο Θωμά. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το απόγευμα τπυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Εξώπολη, στο Καλαμίτσι Αποκορώνου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Βρύσες και τα Χανιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεσή της συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Τέλος υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσάτικα Βόλου.

Την ίδια ώρα την “κρισιμότητα των αποστολών αεροπυρόσβεσης  για το κοινωνικό σύνολο”, καθώς και την “αναγκαιότητα συνεχούς εγρήγορσης προκειμένου ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα”, επεσήμανε ο  ο αρχηγός ΓΕΑ κατά την επίσκεψη του στην 112 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κέρκυρα-Υπό έλεγχο στο Ξηρόμερο-Σε ύφεση στη Λακωνία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος