Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το “ΟΧΙ”

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιούν εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και κινήσεις αντεξουσιαστών, με αφορμή τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να μην υπογραφεί νέο μνημόνιο και να μην εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή της που καλούσε στην κινητοποίηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει: “Καμία διαπραγμάτευση – καμία νέα συμφωνία. Να μην περάσει το Μνημόνιο της κυβέρνησης. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της απόφασης του λαού. ΟΧΙ μέχρι τέλους”.

Ενδεικτική του πλαισίου της κινητοποίησης είναι η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, που μεταξύ άλλων αναφέρει: “Ο λαός μας είπε το περήφανο ΟΧΙ με 61,3% κόντρα στο ντόπιο μνημονιακό κατεστημένο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), αλλά και στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.  Ξεπέρασε τους εκβιασμούς των επιχειρηματιών της διαπλοκής, των συστημικών ΜΜΕ της ντροπής,  τους υποταγμένους συνδικαλιστές  της εργοδοτικής πλέον ΓΣΕΕ.
 
Αυτό το ΟΧΙ απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές δεν μπορεί κανένας να το μεταφράσει σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία και νέο μνημόνιο. Ήταν ΟΧΙ ρήξης, ΟΧΙ Δημοκρατίας! Ήταν ΟΧΙ μιας άλλης προοπτικής!
 
Οι μέρες και οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες! Τώρα, το εργατικό κίνημα και όσοι άλλοι δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ και όλοι όσοι δίνουμε τη μάχη κατά των μνημονίων, της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκβιασμών, πρέπει να συντονιστούμε και να αγωνιστούμε και πάλι”.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος