Νέο ρεκόρ κίνησης κατέγραψε το Ελευθ. Βενιζέλος το 2016

Την καλύτερη ιστορικά επίδοσή του κατέγραψε από πλευράς επιβατικής κίνησης για το 2016 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αγγίζοντας τους 20,02 εκατ. επιβάτες.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου, για το έτος 2016, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε σημαντικό ρεκόρ από πλευράς επιβατικής κίνησης με 20,02 εκ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες (+10,7%) την κίνηση του 2015.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι επιβάτες εξωτερικού σημείωσαν διψήφια επίπεδα ανόδου κατά 11,2% και 10,4% αντίστοιχα φθάνοντας τα 7,15 εκατ. και 12,87 εκατ. Η άνοδος αυτή αποτυπώνεται τόσο στους Έλληνες ταξιδιώτες που κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 15%, όσο και στους ξένους επισκέπτες που αυξήθηκαν κατά 8%.

Τέλος αντίστοιχος είναι και ο συνολικός αριθμός των πτήσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους που έφτασε τις 189 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, με αύξηση και στα δύο σκέλη, εσωτερικού και εξωτερικού, κατά 6,4% και 8,1% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος