Ο “Χάτσικο” της Λακωνίας (video)

Συγκινεί η αφοσίωση του σκύλου του 77χρονου ξυλουργού που έχασε τη ζωή του στον κατακλυσμό που έπληξε τη Λακωνία. Το πιστό τετράποδο όχι μόνο έμεινε δίπλα στον άτυχο άνδρα μέχρι το τέλος, αλλά δεν άφηνε και τα συνεργεία διάσωσης να πάρουν το νεκρό αφεντικό του.

Είναι από τις ιστορίες που νομίζουμε ότι μόνο στις ταινίες συμβαίνουν… Μάθημα απλής, καθαρής αγάπης και αφοσίωσης από ένα σκύλο προς το αφεντικό του. O Ρόκυ προσπάθησε να σώσει το αφεντικό του στις πλημμύρες, ενώ ήταν πιστός μέχρι το τέλος… Κάποιοι είπαν ότι είναι ο Χάτσικο της Λακωνίας…

Τα νερά κατέβαιναν ορμητικά από το βουνό και φούσκωσαν το ρέμα της Λάκκας στο Βλαχιώτη Λακωνίας. Πριν φτάσουν στο σπίτι του ο 77χρονος ξυλουργός έλυσε το σκύλο του για να μην κινδυνεύσει. Δευτερόλεπτα αργότερα τα νερά χίμηξαν στην αυλή, όπου ο 77χρονος και η σύζυγός του αγκαλιασμένοι προσπάθησαν να πιαστούν από κάπου, όμως η ορμή των νερών τους παρέσυραν.
Τον άτυχο άνδρα τον πλάκωσε η σιδερένια πόρτα, ενώ η γυναίκα του δίπλα, δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει καθώς τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν και τους δύο. Ο σκύλος ακολούθησε το αφεντικό του για περίπου 400 μέτρα μέσα στο νερό και προσπαθούσε να τον φτάσει για να τον σώσει, όμως δεν τα κατάφερε… Όταν έφτασε κοντά του, ο 77χρονος είχε ήδη ξεψυχήσει. Ο Ρόκυ έμεινε δίπλα του και όταν τα νερά υποχώρησαν και έφτασαν οι άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει το νεκρό αφεντικό του.

Τελικά έφεραν κάποιον που τον γνώριζε και του έδωσε κάτι να φάει και έτσι τον έπιασαν

Μέχρι τώρα, ώρες μετά το θάνατο του αφεντικού του, ο Ρόκυ κάθεται στο ίδιο σημείο της αυλής, χωρίς να τρώει βουβός.

Κοινότοπο; Ίσως… είναι όμως μία ακόμη ιστορία σκύλου που συγκινεί με την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και της αφοσίωσης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταυροπούλου-Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος