Ο.Ε.Χ.Β.Ε.: Ζητάει κυβερνητική παρέμβαση για αντιμετώπιση εργασιακών προβλημάτων

Με τη φράση “το καλό εργασιακό κλίμα κερδίζεται και κτίζεται, δεν επιβάλλεται”, η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για τα όσα καταλογίζει στη διοίκηση της εταιρίας CONTITECH ΙΜΑΣ Α.Ε., με ειδική αναφορά στο ζήτημα της εκ περιτροπής εργασίας.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδία υπενθυμίζει τη δικαστική δικαίωση εργαζομένων που μετά και από απεργιακές κινητοποιήσεις αντιστάθηκαν στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, παρόλο που όπως σημειώνουν για την επιχείρηση “ήταν πάντα κερδοφόρα ακόμη και το 2014 και το 2015”.

Σαν πρώτο δείγμα γραφής του εργασιακού κλίματος για το 2016 η ΟΕΧΒΕ σημειώνει τα εξής: “Παραμένουν αδιόρθωτοι και απαράλλακτοι, ζητάνε τα πάντα από τους εργαζόμενους, εκβιάζουν και προβάλουν τη λογική,  είτε αποδέχεστε να δουλεύεται ως σκλάβοι σε γαλέρα είτε το εργοστάσιο μεταφέρεται σε άλλη χώρα.

Συγκεκριμένα στις 4/1/2016 οι κύριοι αυτοί με αφορμή τη λήξη της συλλογικής σύμβασης ζήτησαν από τους εργαζόμενους ουσιαστικές και μεγάλες περικοπές ενώ ταυτόχρονα, άκουσον άκουσον,  ζητούσαν να αποδεχτούν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας σε όρους συλλογικής σύμβασης δηλαδή να ακυρώσουν ότι δικαστικά πέτυχαν τον προηγούμενο χρόνο και να αυτοκαταργηθούν!!!.

Η ακατανόητη απαίτησή τους να ζητούν από το Σωματείο των εργαζομένων, να αποδεχθεί και να υπογράψει ένα βάρβαρο και απεχθές μέτρο σε κείμενο συλλογικής σύμβασης, δείχνει τον χαρακτήρα και τη λογική των κυρίων αυτών.
Παρά την προσπάθεια του Σωματείου μέσα από τον διάλογο να βρεθούν σημεία συνεννόησης η διοίκηση της εταιρείας με ανακοίνωση που εξέδωσε (4/1/2016) δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης όταν θεωρεί ότι κάθε διαπραγμάτευση τελείωσε και μετά το πέρας του τριμήνου της μετενέργειας θα αναπροσαρμοστούν οι μισθοί των εργαζομένων περιλαμβάνοντας μόνο το βασικό μισθό ή το ημερομίσθιο και τα τέσσερα επιδόματα, για όσους τα δικαιούνται, όπως αναφέρονται στις μνημονικές συμφωνίες.

Επίσης σε προγενέστερη ανακοίνωσή της, 22/12/2015, καλεί τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν σε πρόγραμμα οικειοθελής αποχώρησης τουλάχιστον για εξήντα (60) άτομα συμπληρώνοντας ότι αν το πρόγραμμα δεν έχει απόλυτη επιτυχία, θα προχωρήσουν σε καταγγελία συμβάσεων”.

Zητώντας παρέμβαση από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας, η ΟΕΧΒΕ, σχολιάζει πως: “Κάτω από αντίξοες συνθήκες για τους εργαζόμενους, η  εταιρεία CONTITECH ΙΜΑΣ Α.Ε. είναι από τις πιο ανθυγιεινές χημικές βιομηχανίες και εντάσσεται στον κλάδο του ελαστικού, που χωρίς καμία λογική και καμία επιστημονική μελέτη,  εξαιρέθηκε από τα ΒΑΕ.  Τυχαίο για εμάς, όχι.
Με την αναμόρφωση του «φιλεργατικού»  υπουργού κ. Κουτρουμάνη, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα σε ασθένειες και ατυχήματα για την κερδοφορία της επιχείρησης. Καμία εκτίμηση, κανένας σεβασμός από την εργοδότρια εταιρεία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος