Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Προσεχώς ηλιοφάνεια – Πότε πέφτει ξανά η θερμοκρασία

Θα «μαλακώσει» ο ελαφρώς καιρός τις επόμενες ημέρες, δε θα λείψουν βέβαια κάποια χαμηλά βαρομετρικά με βροχές κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου θα έχουμε και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα επιμείνουν επίσης και οι ισχυροί νοτιάδες, αλλά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια όπου ήδη από αύριο θα φτάσει και τους 18-21 βαθμούς, μέχρι και την επόμενη βδομάδα.

Με τα τωρινά, τουλάχιστον, προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός φαίνεται να ψυχραίνει ξανά σημαντικά, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου…

ΣΗΜΕΡΑ
Στα δυτικά, από το απόγευμα σε Κυκλάδες, Κρήτη και από βράδυ σε Μακεδονία, Θράκη, Α. Αιγαίο και Δωδεκάνησα βροχές, με ενίσχυση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα θα φτάνουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με συννεφιές, νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρόμοιος καιρός, με περισσότερη συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές από αργά το βράδυ. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, με βελτίωση από απόγευμα. Πολύ ισχυροί νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε βοριάδες και εξασθένηση και άνοδος θερμοκρασίας, έως 18-21 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές στα δυτικά και το Α. Αιγαίο και καταιγίδες στα δυτικά – βορειοδυτικά, τοπικά ισχυρές το βράδυ. Λίγες βροχές και σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Εκ νέου ενίσχυση των νοτιάδων έως 7-8 μποφόρ στα πελάγη, από το απόγευμα.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Τη Δευτέρα, αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο όπου θα έχουμε και καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά, πολύ ισχυροί νοτιάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και αμετάβλητη θερμοκρασία.

Την Τρίτη, αυξημένη συννεφιά με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά και το Α. Αιγαίο, ισχυροί νοτιάδες έως 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά, βοριάδες έως 5 μποφόρ στα υπόλοιπα και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Την Τετάρτη, οι βροχές σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια, οι νοτιάδες θα επιμείνουν στα 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος