Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Μέχρι πότε θα κρατήσει το “καλοκαίρι” (video)

Η κακοκαιρία που είχαμε μέχρι χτες και ταλαιπώρησε ιδιαίτερα το Κεντρικό και κυρίως το Β/Α Αιγαίο και τη Θράκη, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν δυστυχώς άλλη μια φορά αιτία για πλημμύρες, επιτέλους μας εγκαταλείπει και δίνει τη σειρά της στην ηλιοφάνεια για αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως δε θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε φθινοπωρινό σκηνικό, μιας και η θερμοκρασίες πλέον καθώς και οι συχνές από δω και στο εξής εναλλαγές του καιρού, δεν αντικατοπτρίζουν την εποχή… Μάλιστα, τα στοιχεία θέλουν το επόμενο σύστημα να μας επηρεάζει Δευτέρα και Τρίτη, με αρκετές και τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από τα μέσα του μήνα φαίνεται να αλλάζει ακόμα περισσότερο το σκηνικό με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να περνάνε από τη χώρα μας, κάτι που θα επιβεβαιώσουμε ασφαλώς τις επόμενες ημέρες…

ΣΗΜΕΡΑ
Στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο θα έχουμε τοπικές βροχές, βοριάδες 4-6 και νωρίς το πρωί στο Β/Δ Αιγαίο τοπικά και 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα στα ανατολικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, βοριάδες 3-5 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης ηλιοφάνεια, βοριάδες 5-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Καλός καιρός, με λίγες συννεφιές μόνο στα δυτικά και βορειοανατολικά, εξασθενημένους βοριάδες 3-4 και στο Ν/Α Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Επίσης καλός, με λίγη συννεφιά μόνο στα δυτικά και τοπικές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωινές και νωρίς το πρωί, ασθενείς νοτιάδες και στα νότια μόνο δυτικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς μεταβολή, σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Νέα αλλαγή του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και στο Β. Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανές ομίχλες το πρωί, νοτιάδες 3-4, στο Ιόνιο 5 και από το απόγευμα 6-7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Περισσότερες βροχές θα έχουμε την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά και βόρεια, με σταδιακή όμως εξασθένηση από το βράδυ, ενώ θα πέσει ξανά η θερμοκρασία…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος