Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αστυνομίας

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, που προβλέπει καταργήσεις και συγχωνευσεις υπηρεσιών, παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης, η ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολιτη και της Αστυνομίας.

Σκοπός των αλλαγών ειναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, η καλύτερη αξιοποιήση δυναμικού και μέσων, οπως τονισε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικος Τόσκας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, εντάσσεται και η αποδεσμευση συνολικά 700 αστυνομικών από την φρούρηση επισήμων και οι οποιοι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Με τις αλλαγές, θα λειτουργεί ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, εκτός των Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούν περισσότερα τμήματα.

Απο τις 1206 υπάρχουσες περιφερειακές δομές το σχέδιο προβλέπει την λειτουργία των 948 μόνο .

Αυτό σημαίνει ότι θα “εξοικονομούνται χρήματα από μισθώματα ακινήτων που καταβάλλει η Αστυνομία και ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ”, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι “η Αστυνομία πλήρωνε ενοίκια ύψους 350.000 ευρώ για 18 κτίρια που στέγαζαν αστυνομικές υπηρεσίες που είχαν καταργηθεί”.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
πηγή ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος