Προβλήματα από την κακοκαιρία – Η πρόγνωση (video)

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από τη νύχτα διάφορες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, αλλά και τα παράλια της Ηπείρου. Στη Θεσπρωτία, μάλιστα μια 36χρονη τουρίστρια και τα δυο παιδιά της απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική καθώς το όχημά τους είχε παρασυρθεί από ορμητικό χείμαρρο. Η κακοκαιρία θα επεκταθεί στην Αττική και σε άλλες περιοχές με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου.

Προβλήματα από την κακοκαιρία – Η πρόγνωση (video)Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας, στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Υδροστρόβιλος σημειώθηκε ανοιχτά της Ζακύνθου. Από το Μαραθωνήσι κινήθηκε με ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου, όπου και διαλύθηκε, με τις καιρικές συνθήκες να έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες στο νησί, χωρίς, ωστόσο, να έχουν προκύψει κάποια άλλα προβλήματα.

Στην εθνική οδό Ιωαννίνων Κοζάνης σημειώθηκε σύγκρουση 3 οχημάτων, ανάμεσά τους και ένα στρατιωτικό όχημα. Ελαφρά τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα την Κεφαλονιά, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στο νησί. Περισσότερο “χτυπήθηκαν” ο Πόρος και η Σκάλα.

Πρωτοφανείς σε ένταση και διάρκεια και οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και σε αρκετές περιοχές της Ηλείας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Πύργου, στις περιοχές των Λεχαινών και της Ανδραβίδας υπάρχουν αδιάβατοι πλέον πολλοί δρόμοι, κυρίως επαρχιακοί, ενώ πολλές είναι οι καταστροφές στις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα.
Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα και νωρίτερα δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν και αύριο Τετάρτη και θα υποχωρήσουν από την Πέμπτη.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα έμειναν περιοχές στο Βόλο
Προβλήματα στις συγκοινωνίες, την ηλεκτροδότηση και τις επικοινωνίες, προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 17:00 και διήρκησε 40 περίπου λεπτά.

Δρόμοι πλημμύρισαν, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, ενώ χωρίς τηλέφωνα έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις 18:00, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική
Να καθαρίσουν τα φρεάτια υδροσυλλογής στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της και τα ρέματα, όπου κρίνεται αναγκαίο, ώστε να αποκατασταθεί η ροή τους, έδωσε εντολή σε όλες τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, μετά το έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Ζητήθηκε επίσης ο έλεγχος, η συντήρηση και η επιτάχυνση όλων των αντιπλημμυρικών έργων, σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες για πρόκληση ζημιών από πλημμύρες, καθώς και σε περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.

Τέλος, η Περιφέρεια καλεί τους δημάρχους της Αττικής, να επιμεληθούν με τη σειρά τους τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα τους.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος