Σάμος: Παραπέμπονται συνδικαλιστές του νοσοκομείου για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου για την αιμοδοσία “μόνο για Έλληνες”, που επιχείρησε να οργανώσει η Χρυσή Αυγή, η δίωξη παρέμεινε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του με την εξέλιξη αυτή.

Να σταματήσουν τη δίωξη των συνδικαλιστών του Νοσοκομείου Σάμου καλεί σωματεία και φορείς η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Σάμου, μετά την εντολή του εισαγγελέα Σάμου να παραπεμφθούν σε τακτική δίκη στις 15 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΣ, η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, και ο τότε αντιπρόεδρος του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών του ΓΝΣ για την κινητοποίηση σωματείων, φορέων και δεκάδων εργαζομένων ενάντια στη αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες» στις 27/4/13 στο Νοσοκομείο Σάμου.

Να θυμίσουμε ότι εκείνη την ημέρα δεκάδες Σαμιώτες είχαν αντιδράσει στην απόφαση της Χρυσής Αυγής να οργανώσει εθελοντική αιμοδοσία με τον όρο το αίμα που θα συγκεντρωνόταν να είναι διαθέσιμο μόνο σε Έλληνες.

Με ανακοίνωσή της η Τ.Ε ΚΚΕ Σάμου χαρακτηρίζει ως πρόκληση το συγκεκριμένο γεγονός και ειδικά το θέμα της δίκης συνδικαλιστών επειδή έκαναν το αυτονόητο, με μάρτυρες κατηγορίας τον πρόεδρο της Ν.Ε της Χ.Α και την πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου.

“Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να μη γίνει αιμοδοσία βάσει ρατσιστικών διαχωρισμών. Ευθύνη έχουν και οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης αφού στο όνομα του καθήκοντος και της επιταγής του νόμου μιλούν γενικά για εθελοντική αιμοδοσία και νομιμοποιούν τη δράση της φασιστικής -ναζιστικής οργάνωση” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύνταξη: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: EΡΤ Αιγαίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος